Proiect caritabil organizat de Clubul Copiilor Costești

Copiii de la Școala Specială pentru Copii cu Deficiențe Asociate ”Sf. Stelian” Costești primesc daruri de Paști în cadrul unui proiect caritabil organizat de Clubul Copiilor Costești. 

Primăvara … educației prin implicare și acțiune concretă !!!

Costești –  Argeș 2017

Sărbătorile creștine sunt momente din an în care simțim cu toții nevoia de a fi mai buni, de a fi milostivi, de a alina suferințele și nevoile celorlalți, momente în care sensibilitatea și rațiunea ajung la consens și pun în mișcare sentimente specifice naturii umane.

De altfel, în firea românului sunt de multă vreme sădite  generozitatea, mila și dorința de a dărui sau alina, prin însăși natura creștină a spiritualității noastre, de aceea, inițiativa Clubului Copiilor Costești, concretizată în proiectul caritabil și de incluziune socială ”ZÂMBETUL CARE ÎNCĂLZEȘTE SUFLETUL” dedicat exclusiv cadrelor didactice, a găsit imediat calea spre inima foarte multor dascăli din unități de învățământ din mai multe județe, devenind una dintre cele mai mari acțiuni de sprijin a copiilor  cu nevoi educative speciale instituționalizați la Școala Specială pentru Copii cu Deficiențe Asociate ”Sf. Stelian” Costești.

O inițiativă care dovedește calitatea profesională și umană a personalului din învățământul Românesc

Proiectul s-a desfășurat în etape, respectiv, colectarea unor contribuții financiare din partea cadrelor didactice implicate în proiect, achiziționarea unor  articole de îmbrăcăminte, produse alimentare neperisabile, rechizite și papetărie din care au fost alcătuite 52 de pachete individuale ce vor fi donate pe data de 13 aprilie 2017 copiilor instituționalizați de la Școala pentru Copii cu Deficiențe Asociate ”Sf., Stelian” Costești cu ocazia sărbătorilor pascale, într-un cadru festiv, iar cu această ocazie va fi susținut un program artistic de către  copiii cu CES, având o importantă componentă de integrare și incluziune socială pentru acești copii care au nevoie de ajutorul comunității. Unității de învățământ special îi vor fi puse la dispoziție cu această ocazie și consumabile didactice achiziționate de asemenea prin contribuția financiară a cadrelor didactice participante la activitatea caritabilă.

Clubul Copiilor Costești a inițiat și organizat acest proiect în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Argeș, Școala pentru Copii cu Deficiențe Asociate ”Sf. Stelian” Costești,  Complex de Servicii pentru Copii cu Dizabilități Costești, Centrul Special de  Educație Incluzivă „Sfânta Filofteia” Ștefănești, Argeș, Liceul Teoretic Costești, Liceul Tehnologic Costești, Școala Gimnazială nr. 1 Costești, Grădinița cu Program Prelungit ”Fantezia” Costești și alte unități de învățământ din județ și din țară (Olt, Gorj, Dolj, Dâmbovița, Teleorman, Ilfov și municipiul București), iar amploarea și interesul de care se bucură această inițiativă dovedește cu prisosință că există o reală dorință de implicare din partea cadrelor didactice în astfel de activități și în același timp că în învățământul românesc calitatea personalului didactic și nu numai este foarte bună, atât  din punct de vedere profesional cât și uman, intelectual și civic.

Un gest care aduce zâmbete pe obrajii unor copii ce nu-ndrăzneau să mai spere!!!

Un proiect reușit încă de la început, o inițiativă deosebită a instituției organizatoare, care canalizează simpatia, generozitatea și  nevoia de acțiune caritabilă concretă spre ajutorarea acestor copii cu CES care sunt totuși copii, au și ei imaginație, au sensibilitate, au talent și mai presus de toate au bucuria de a trăi, de a zâmbi și de a încălzi inima celor care îi privesc, îi ascultă și îi înțeleg. Bucuria de a dărui este în acest caz pe măsura bucuriei de pe fețele copiilor care primesc aceste daruri, mult mai mare decât a celorlalți copii, pentru că împlinește dorințe și speranțe care cu greu s-ar fi putut împlini astfel, pentru că deschid o poartă spre comunicare, spre acceptare, pentru că demonstrează grijă, considerație și afecțiune față de cei care au nevoie de acestea în cel mai înalt grad. Gestul cadrelor didactice aduce lumina învierii în suflete, căldura primăverii în inimi și zâmbetul copilăriei pe fața unor copii pentru care încă există speranță.

Un bun exemplu de urmat și la nivelul altor unități de învățământ, pentru a ajuta și alți copii, din alte locuri, care au nevoie de ajutor, care au nevoie de zâmbet, de înțelegere, de acceptare, de șansă.


 

Share

Lasă un răspuns