Astăzi se desfășoară activități ecologice de mare amploare în Costești!

Astăzi, 22 martie 2017, începând cu ora 10:45 la Costești se desfășoară o activitate practică de ecologizare de mare amploare la care participă aproximativ 400 de elevi din  unitățile de învățământ de pe raza orașului care vor ecologiza albia râului Teleorman și alte surse de apă din vecinătate, în cadrul proiectului de parteneriat educațional interjudețean ”APA – ELEMENT BANAL, PENTRU VIAȚĂ E VITAL!”, inițiat și organizat de Clubul Copiilor Costești,  (director prof. Vasilescu Sofia)  în colaborare cu ISJ Argeș, Primăria orașului Costești, ADI Servsal Argeș, Școala Gimnazială nr. 1 Costești, Liceul Tehnologic Costești, Liceul Teoretic Costești, Școala Specială pentru Copii cu Deficiențe Asociate ”Sf. Stelian” Costești, CSCD Costești, alte unități de învățământ din județ;  Clubul Copiilor Curtea de Argeș, Clubul Copiilor Mioveni, Clubul Copiilor Câmpulung, Clubul Copiilor Topoloveni, Clubul Copiilor Curtea de Argeș, Școala Gimnazială nr. 1 Schitu Golești, Școala Gimnazială Vulpești Buzoești, Şcoala Gimnazială nr. 1 Vulturești, Școala Gimnazială nr. 1 Recea, Școala Gimnazială ”Nae A. Ghica” Rucăr, Școala Gimnazială ”Ion Minulescu” Pitești, Școala Gimnazială ”Prof Emil Negoiță” Miroși”, Școala Gimnazială ”George Topârceanu” Mioveni și din țară: Școala Gimnazială nr.117 București, Școala Gimnazială nr.78 Sector 3 București, Școala Gimnazială nr. 1 Pantelimon, jud. Ilfov, Școala Gimnazială nr. 1 Valea Mare, jud. Dâmbovița, Școala Gimnazială Tătărăștii de Sus, jud. Teleorman, precum și cu alte instituții, ONG –uri partenere (ASOCIAȚIA ”ZILNIC ALĂTURI DE TINE”,  ASOCIAȚIA CULTURAL – SPORTIVĂ ”MUGURELUL” COSTEȘTI) și agenți economici parteneri în educație. Similar, în toate localitățile unităților de învățământ partenere în proiect de pe raza a patru județe, Teleorman, Dâmbovița,  Ilfov, Argeș, precum și din Municipiul București vor avea loc activități practice de ecologizare dedicate ” Zilei mondiale a apei”.

Activitățile educative de voluntariat ecologic vor continua, de altfel și în cadrul unui proiect la fel de amplu și ambițios dedicat ”Lunii Pădurii”, denumit ” SĂ PĂSTRĂM PĂDUREA VIE, NU SPERANȚĂ PE HÂRTIE!”, care demonstrează, astfel că acestor copii și elevi, cadre didactice, autorități  și cetățeni chiar le pasă de mediul în care trăiesc!!

În cadrul Proiectului de parteneriat educațional interjudețean ”APA – ELEMENT BANAL, PENTRU VIAȚĂ E VITAL!”, sunt cuprinse mai multe activități, bine organizate si cu participare numeroasă,  respectiv:

  • Realizarea de ecusoane, afișe, pliante și postere cu mesaje ecologice;
  • Distribuirea de către elevi a unor fluturași și pliante cu mesaje ecologice persoanelor din comunitate;
  • Interviuri oficialități;
  • Sondaje de opinie printre locuitorii orașului Costești și ai localităților partenere;
  • Completarea de chestionare cu tematică ecologică;
  • Lipirea de afișe și postere în orașul Costești și localitățile unităților  partenere;
  • Realizarea unei expoziții cu lucrări artistico – plastice ale elevilor;
  • Prezentarea unui program artistic dedicat Zilei Mondiale a Apei;
  • Activitate de ecologizare a albiei râului Teleorman și a altor surse de apă din localitățile unităților implicate în parteneriat.

Această activitate de ecologizare denumită ”De veghe ecologică…la malul apei” are drept scop formarea și dezvoltarea unui comportament ecologic și a unei conștiințe civice active în ce privește mediul înconjurător  la elevi , părinții acestora și întreaga comunitate și se constituie într-un un semnal de alarmă pentru viitorul umanității, care poate fi pus în pericol prin activitatea umană, mentalitatea consumistă și nepăsarea oamenilor față de mediul în care trăiesc.

O inițiativă demnă de urmat în cât mai multe unități școlare care doresc să ofere o educație de calitate!

Share

Lasă un răspuns